Om Quiz Time - Quiz Time
16068
page-template-default,page,page-id-16068,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Om Quiz Time

DETTA ÄR QUIZ TIME

Quiz Time utgår från Tidaholm och har sedan 2008 levererat frågesporter till krogar, företag, organisationer, föreningar, event och privatpersoner.

Det är Peter Mattsson som äger och driver företaget och till sin hjälp har han Emil Carlsson som quizmaster.

Quiz Time innehåller 36 frågor i 12 olika teman och tar ca 90 minuter att genomföra. Frågorna presenteras tillsammans med bilder och filmer på en stor projektorduk. Funkar inte detta används lappar med bilder och stödord till frågorna i stället.

Hur kommer du på alla frågor som används i Quiz Time?

Ha ha ha … Det har blivit en yrkesskada! Jag ser frågor i precis ALLT och hela familjen hjälper till: ”Det där är en quizfråga” är något som sägs väldigt ofta. Jag snokar upp frågor överallt och snor aldrig en fråga som används i spel eller TV-program. Jag sätter en oerhörd stolthet i att det är jag och ingen annan som skapar frågorna som används i Quiz Time.

Hur lång tid tar det för dig att skapa en quiz?

Att skapa frågor är något som pågår dygnet runt. Fakta om allt möjligt finns överallt, men att göra en kvalitativ quizfråga av detta som passar målgruppen är svårare än vad många tror. Alla frågor ska passa konceptet och bilda olika teman. Sedan ska allt också faktagranskas. Jag uppskattar att det tar ca 10 timmar att skapa varje quiz.

Vad gör Quiz Time så speciellt?

Quiz Time använder en stor variation av frågor, teman och svårighetsnivåer. Det är allmänbildande frågor som gör att vilket lag som helst har möjlighet att vinna. Man behöver inte vara supernördig inom bara ett område.

Vilken är din styrka som quizmaster?

Jag är väldigt duktig på att ”ta folk” och är en mycket bra speaker. Det råder aldrig något tvivel om hur frågorna lyder. Sen har jag en fingertoppskänsla för vilka frågor som passar målgruppen.

Hur länge tänker du fortsätta med Quiz Time?

Jag har väldigt många frågor kvar att ställa och så länge som folk tycker att det är roligt och kommer på mina quiz kommer jag fortsätta.

Vilka trender och utmaningar ser du för Quiz Time?

En tydlig trend är alla företag som bokar Quiz Time. Det beror på att Quiz Time verkligen passar alla och det är en sammansvetsande aktivitet. Möjligheten att lägga till allsång och alldans har också varit mycket populärt. Utmaningarna är att hela tiden komma på nya och underhållande teman.

Har det hänt att lag fuskar när de spelar Quiz Time?

Jag har aldrig kommit på ett lag som fuskar. De allra flesta tävlar för det höga nöjets skull. Det är sällan på blodigt allvar. Men, de deltagande lagen är rätt duktiga på att själva säga till andra lag som eventuellt tar upp sina mobiltelefoner.

Hur mycket kostar det att anlita Quiz Time?

Jag har ett antal olika koncept att välja bland och priset beror på vilket koncept som väljs, vilken veckodag det gäller samt hur många tillfällen man vill boka. Jag föreslår att du kontaktar mig så ska du få en offert på det du vill ha. Quiz Time har F-skattsedel så du får en faktura. Däremot är Quiz Time en momsfri verksamhet.